Option (a) is already mentioned in the paragraph. It is the theme of para(b) cannot be an assumption because the argument as it is calls for measures from G20 countries.I mean that is what author is urging us throughout the paragraph it can be interpreted as "Increase in pressure should lead to measures by G20 like to help the poorest , prevent repression etc." (c) is an assumption because as per the argument if these countries are not involved the situation can deteriorate, impacting the functioning of governments and deteriorating law and order situation.An example is not necessarily a fact always it is to highlight the intensity of recession and after effects but the assumption implicit is the situation will worsen further and so measures from G20 are a must which author is urging (d) this is more of a speculation than assumption (e) can be eliminated easily
I marked (A) for this one and this is what I interpreted after getting the OA as (C) your are inputs invited but lets not make the discussion more complicated, ans is (C)
Isn't G20 an international community ?? if yes then B is better what i feel is. Do u think public outrage is the reason for all these arguments ?? Since countries are in trouble, G20 should support it. And specially giving importance to finding trubled countries and small unprivileged countries have nothing to do with public outrage, even if it does not vbring public outrage G20 will support them. If C is the assumption then 1st 3 sentences which is the main part of argument does carry any importance. 1st three sentences cleary assumed that no wrong decesions should be made in a hurry, so B is the assumption. And C is just a repeatative of the last two lines "The economic crisis will bring added pressure on governments from millions of newly unemployed people, there is already much talk of a difficult year for China, for example, as it faces a growing number of popular protests as economic growth slows." whats say ??
In the United States, vacationers account for more than half of all visitors to what are technically called "pure aquariums" but for fewer than one quarter of all visitors to zoos, which usually include a "zoo aquarium" of relatively modest scope.
Which of the following, if true , most help to account for the difference described above between visitors to zoos and visitors to pure aquariums?
A. In cities that have both zoos and a pure aquarium, local residents are twice as likely to visit the aquarium as they are to visit the zoo. B. Virtually all large metropolitan areas have zoos, whereas only a few large metropolitan areas have pure aquariums. C. Over the last ten years , newly constructed pure aquariums have outnumbered newly established zoos by a factor of two to one. D. People who visit a zoo in a given year are two times more likely to visit a pure aquarium that year than are people who do not visit a zoo. E. The zoo aquariums of zoos that are in the same city as a pure aquarium tend to be smaller than the aquariums of zoos that have no pure aquarium nearby.
Option A cannot be the correct answer, as it is mere repeatation of the conclusion.
Option B is the correct answer because assuming that the mental illness and physical disease can have adverse effect on the body systems, the researcher found that they really affected the immune system.
Hence B is the answer.
Option C is never stated in the para. Only that the chances are less.
Option A cannot be the correct answer, as it is mere repeatation of the conclusion.
Option B is the correct answer because assuming that the mental illness and physical disease can have adverse effect on the body systems, the researcher found that they really affected the immune system.
Hence B is the answer.[IMG]http://cdn.pagalguy.net/pagalguy/smilies/icon_mrgreen.gif[/IMG]
Option C is never stated in the para. Only that the chances are less.
Option D cannot be stated from the para.
Option E is out of scope.
A researcher discovered that people who have low levels of immune system activity tend to score much lower on tests of mental health than do people with normal or high immune system activity.The researcher concluded from this experiment that the immune system protects against mental illness as well as against physical disease. The researcher's conclusion depends on which of the following assumptions? (A) High immune.system activity protects against mental illness better than normal immune, system activity does. (B) Mental illness is similar to physical disease in its effects on body systems. (C) People with high immune-system activity cannot develop mental illness (D) Mental illness does not cause people's immune-system activity to decrease. (E) Psychological treatment of mental illness is not as effective as is medical treatment.
The dominant modern belief is that the soundest foundation of peace would be universal prosperity. One may look in vain for historical evidence that the rich have regularly been more peaceful than the poor, but then it can be argued that they have never felt secure against the poor; that their aggressiveness stemmed from fear; and that the situation would be quite different if everybody were rich. It can be inferred from the above passage that
2)universal prosperity as a foolproof measure of peace can no longer be accepted---First line describes the Idea & then para presents evidence to counter it Hence this is the only inference which can be drawn
From Cochin to Shimla, the new culture vultures are tearing down acres of India's architectural treasures. Ancestral owners are often fobbed off with a few hundred rupees for an exquisitely carved door or window, which fetches fifty times that much from foreign dealers, and yet more from the drawing room sophisticates of Europe and the US. The reason for such shameless rape of the Indian architectural wealth can perhaps, not wrongly, be attributed to the unfortunate blend of activist disunity and the local indifference. It can be inferred from the above passage that 1)the environment created by the meeting between activist disunity and local indifference is ideal for antique dealers to thrive in India----Counters the theme highlighted in last line 2)only Indians are not proud of their cultural heritage and are hungry for the foreign currency that is easily available in return of artifacts----Out of Scope of the para 3)most Indian families have heirlooms which can be sold at high prices to Europeans and Americans---Out of Context 4)India provides a rich market for unscrupulous antique dealersUndoubtedly the Answer see First & Last line of Para 5)There is great problem for jurisprudence to allow freedom while enforcing order and law---Out of Context
Hey phirozz I got your point it's a debatable answer but I have given you OA , I am posting all these as they are my doubts and wanted a second opinion for all these -- something more logical from you all
I have posted a fresh set ----- source for all these CL Test Gym ( CR L3 )
In the United States, vacationers account for more than half of all visitors to what are technically called "pure aquariums" but for fewer than one quarter of all visitors to zoos, which usually include a "zoo aquarium" of relatively modest scope.
Which of the following, if true , most help to account for the difference described above between visitors to zoos and visitors to pure aquariums?
A. In cities that have both zoos and a pure aquarium, local residents are twice as likely to visit the aquarium as they are to visit the zoo. B. Virtually all large metropolitan areas have zoos, whereas only a few large metropolitan areas have pure aquariums. C. Over the last ten years , newly constructed pure aquariums have outnumbered newly established zoos by a factor of two to one. D. People who visit a zoo in a given year are two times more likely to visit a pure aquarium that year than are people who do not visit a zoo. E. The zoo aquariums of zoos that are in the same city as a pure aquarium tend to be smaller than the aquariums of zoos that have no pure aquarium nearby.
OA is 'B'. even I cant convince myself compared to 'D'. Its from 1000 Cr,sc, it doesnt have an explanation. may be someone has a justification
1)a lot of aggression in the world stems from the desire of the haves to defend themselves against the have-nots. riches dont feel secure against poor but it cannot be inferred that aggression stems from their desire to defend poor. 2)universal prosperity as a foolproof measure of peace can no longer be accepted, this is an inference from the 2nd half of the passage. 3)Both (a) and (b) 4)Neither (a) nor (b) 5)Earth provides enough to satisfy every mans need and greed. out of scope
From Cochin to Shimla, the new culture vultures are tearing down acres of India's architectural treasures. Ancestral owners are often fobbed off with a few hundred rupees for an exquisitely carved door or window, which fetches fifty times that much from foreign dealers, and yet more from the drawing room sophisticates of Europe and the US. The reason for such shameless rape of the Indian architectural wealth can perhaps, not wrongly, be attributed to the unfortunate blend of activist disunity and the local indifference.
It can be inferred from the above passage that 1)the environment created by the meeting between activist disunity and local indifference is ideal for antique dealers to thrive in India.. close to answer but look the difference between question stem and this option. It is mentioned in the last sentence that the reason can perhaps be attributed to... and in option its "ideal for"... so this option also eliminated 2)only Indians are not proud of their cultural heritage and are hungry for the foreign currency that is easily available in return of artifacts we dont know about other countries eliminated 3)most Indian families have heirlooms which can be sold at high prices to Europeans and Americans Irrelevant 4)India provides a rich market for unscrupulous antique dealers.. this is my answer 5)There is great problem for jurisprudence to allow freedom while enforcing order and law nothing has been mentioned about law and order situation
The passage states that the rape of Indian architectural wealth can be attributed to the blend of activist disunity and local indifference. (b) may not be true as Indians may be gullible. (c) and (d) are stated in the passage. (e) is not inferable from the given premises and hence falls out of consideration
The passage states that the rich have never felt secure against the poor and their aggressiveness stemmed from fear of the poor. (b) refutes the conclusion in the argument. (e) seems to be distant and unapproachable, hence is nullified. Only option (a) provides the relevant inference.
In every mock test and practice tests from CL this is a regular i think they always make a printing mistake and write infer instead of imply , what say!! It should be implied instead of infer in the question for "AA" as OA ain't it?
1. The price the government pays for standard weapons purchased from military contractors is determined by a pricing method called historical costing. Historical costing allows contractors to protect their profits by adding a percentage increase, based on the current rate of inflation, to the previous years contractual price. Which of the following statements, if true, is the best basis for a criticism of historical costing as an economically sound pricing method for military contracts? A. The government might continue to pay for past inefficient use of funds. B. The rate of inflation has varied considerably over the past twenty years. C. The contractual price will be greatly affected by the cost of materials used for the products. D. Many taxpayers question the amount of money the government spends on military contracts. E. The pricing method based on historical costing might not encourage the development of innovative weapons.
1. The price the government pays for standard weapons purchased from military contractors is determined by a
pricing method called historical costing. Historical costing allows contractors to protect their profits by adding a percentage increase, based on the current rate of inflation, to the previous years contractual price. Which of the following statements, if true, is the best basis for a criticism of historical costing as an economically sound pricing method for military contracts? A. The government might continue to pay for past inefficient use of funds. B. The rate of inflation has varied considerably over the past twenty years. C. The contractual price will be greatly affected by the cost of materials used for the products. D. Many taxpayers question the amount of money the government spends on military contracts. E. The pricing method based on historical costing might not encourage the development of innovative weapons.
I believe answer should be A. The reasoning is if government paid higher in a previous year for a certain contract then this pricing method would not allow to renegotiate the contract price.
According to McNeill, a Brahmin priest was expected to be able to recite at least one of the Vedas. The practice was essential for several centuries when the Vedas had not yet been written down. It must have had a selective effect, since priests would have been recruited from those able or willing to memorize long passages. It must have helped in the dissemination of the work, since a memorized passage can be duplicated many times.
Which of the following can be inferred from the above passage? 1)Reciting the Vedas was a Brahmins obligation. 2)McNeil studied the role of Brahmin priests in Ancient India. 3)McNeill studied the behaviour of Brahmin priests. 4)Vedic hymns had not been scripted. 5)The Vedic priest was like a recorded audio cassette.
Various studies have shown that our forested and hilly regions and, in general, areas where biodiversity as reflected in the variety of flora is high, are the places where poverty appears to be high. And these same areas are also the ones where educational performance seems to be poor. Therefore, it may be surmised that, even disregarding poverty status, richness in biodiversity goes hand in hand with educational backwardness.
Which one of the following statements, if true, can be said to best provide supporting evidence for the surmise mentioned in the passage?
1)In regions where there is little variety in flora, educational performance is seen to be as good as in regions with high variety in flora, where poverty levels are high. 2)Regions which show high biodiversity also exhibit poor education performance, at low levels of poverty. 3)Regions which show high biodiversity reveal high levels of poverty and poor educational performance 4)In regions where there is low biodiversity, at low levels of poverty, education performance is seem to be high. 5)In regions where there is low biodiversity, at all levels of poverty, educational performance is seen to be good.
I have a good expln. to justify the answers so don't worry go ahead believe me I will justify all your querries this time ,,, go ahead
According to McNeill, a Brahmin priest was expected to be able to recite at least one of the Vedas. The practice was essential for several centuries when the Vedas had not yet been written down. It must have had a selective effect, since priests would have been recruited from those able or willing to memorize long passages. It must have helped in the dissemination of the work, since a memorized passage can be duplicated many times.
Which of the following can be inferred from the above passage? 1)Reciting the Vedas was a Brahmins obligation. 2)McNeil studied the role of Brahmin priests in Ancient India. 3)McNeill studied the behaviour of Brahmin priests. 4)Vedic hymns had not been scripted. 5)The Vedic priest was like a recorded audio cassette.
Various studies have shown that our forested and hilly regions and, in general, areas where biodiversity as reflected in the variety of flora is high, are the places where poverty appears to be high. And these same areas are also the ones where educational performance seems to be poor. Therefore, it may be surmised that, even disregarding poverty status, richness in biodiversity goes hand in hand with educational backwardness.
Which one of the following statements, if true, can be said to best provide supporting evidence for the surmise mentioned in the passage?
1)In regions where there is little variety in flora, educational performance is seen to be as good as in regions with high variety in flora, where poverty levels are high. 2)Regions which show high biodiversity also exhibit poor education performance, at low levels of poverty. 3)Regions which show high biodiversity reveal high levels of poverty and poor educational performance 4)In regions where there is low biodiversity, at low levels of poverty, education performance is seem to be high. 5)In regions where there is low biodiversity, at all levels of poverty, educational performance is seen to be good.
I have a good expln. to justify the answers so don't worry go ahead believe me I will justify all your querries this time ,,, go ahead
For the first one, I believe the answer is 2. For the second one, the answer should be 5.
1. The price the government pays for standard weapons purchased from military contractors is determined by a pricing method called historical costing. Historical costing allows contractors to protect their profits by adding a percentage increase, based on the current rate of inflation, to the previous years contractual price. Which of the following statements, if true, is the best basis for a criticism of historical costing as an economically sound pricing method for military contracts? A. The government might continue to pay for past inefficient use of funds. B. The rate of inflation has varied considerably over the past twenty years. C. The contractual price will be greatly affected by the cost of materials used for the products. D. Many taxpayers question the amount of money the government spends on military contracts. E. The pricing method based on historical costing might not encourage the development of innovative weapons.
My choice - A B - does not make a difference as price increased is based on inflation C - can work both ways D - amount of money is not in question, only the pricing strategy E - development of new weapons is not connected to topic of paragraph
1. The price the government pays for standard weapons purchased from military contractors is determined by a
pricing method called historical costing. historical costing allows contractors to protect their profits by adding a percentage increase, based on the current rate of inflation, to the previous years contractual price. which of the following statements, if true, is the best basis for a criticism of historical costing as an economically sound pricing method for military contracts? a. The government might continue to pay for past inefficient use of funds. b. The rate of inflation has varied considerably over the past twenty years. c. The contractual price will be greatly affected by the cost of materials used for the products. d. Many taxpayers question the amount of money the government spends on military contracts. e. The pricing method based on historical costing might not encourage the development of innovative weapons.
According to McNeill, a Brahmin priest was expected to be able to recite at least one of the Vedas. The practice was essential for several centuries when the Vedas had not yet been written down. It must have had a selective effect, since priests would have been recruited from those able or willing to memorize long passages. It must have helped in the dissemination of the work, since a memorized passage can be duplicated many times.
Which of the following can be inferred from the above passage? 1)Reciting the Vedas was a Brahmins obligation. 2)McNeil studied the role of Brahmin priests in Ancient India. 3)McNeill studied the behaviour of Brahmin priests. 4)Vedic hymns had not been scripted. 5)The Vedic priest was like a recorded audio cassette.
Various studies have shown that our forested and hilly regions and, in general, areas where biodiversity as reflected in the variety of flora is high, are the places where poverty appears to be high. And these same areas are also the ones where educational performance seems to be poor. Therefore, it may be surmised that, even disregarding poverty status, richness in biodiversity goes hand in hand with educational backwardness.
Which one of the following statements, if true, can be said to best provide supporting evidence for the surmise mentioned in the passage?
1)In regions where there is little variety in flora, educational performance is seen to be as good as in regions with high variety in flora, where poverty levels are high. 2)Regions which show high biodiversity also exhibit poor education performance, at low levels of poverty. 3)Regions which show high biodiversity reveal high levels of poverty and poor educational performance 4)In regions where there is low biodiversity, at low levels of poverty, education performance is seem to be high. 5)In regions where there is low biodiversity, at all levels of poverty, educational performance is seen to be good.
I have a good expln. to justify the answers so don't worry go ahead believe me I will justify all your querries this time ,,, go ahead
According to McNeill, a Brahmin priest was expected to be able to recite at least one of the Vedas. The practice was essential for several centuries when the Vedas had not yet been written down. It must have had a selective effect, since priests would have been recruited from those able or willing to memorize long passages. It must have helped in the dissemination of the work, since a memorized passage can be duplicated many times.
Which of the following can be inferred from the above passage? 1)Reciting the Vedas was a Brahmins obligation. 2)McNeil studied the role of Brahmin priests in Ancient India. 3)McNeill studied the behaviour of Brahmin priests. 4)Vedic hymns had not been scripted. 5)The Vedic priest was like a recorded audio cassette.
Various studies have shown that our forested and hilly regions and, in general, areas where biodiversity as reflected in the variety of flora is high, are the places where poverty appears to be high. And these same areas are also the ones where educational performance seems to be poor. Therefore, it may be surmised that, even disregarding poverty status, richness in biodiversity goes hand in hand with educational backwardness.
Which one of the following statements, if true, can be said to best provide supporting evidence for the surmise mentioned in the passage?
1)In regions where there is little variety in flora, educational performance is seen to be as good as in regions with high variety in flora, where poverty levels are high. 2)Regions which show high biodiversity also exhibit poor education performance, at low levels of poverty. 3)Regions which show high biodiversity reveal high levels of poverty and poor educational performance 4)In regions where there is low biodiversity, at low levels of poverty, education performance is seem to be high. 5)In regions where there is low biodiversity, at all levels of poverty, educational performance is seen to be good.
I have a good expln. to justify the answers so don't worry go ahead believe me I will justify all your querries this time ,,, go ahead
I would go with 4 (closest among the options) and 5 pls give the OA 😃