Official TISSNET 2022 Preparation | TISS Mumbai HRM & LR

Answers of Quiz 3. Q.1 Ans. A. 1896 Calcutta Session Explanation: Read the modern history of India Q.2 Ans. C. John Company Explanation: Read the Modern History of India Q.3 Ans. B. 2007 Explanation: Current Affairs And here comes Quiz 4. Answers will be posted tomorrow evening. Stay Tuned!!! #Quiztopia #TISSNET2019

Answers of Quiz 4. Q.1 Ans. C. Syndicate Bank of Commerce Explanation: Current Affairs (Economics) Q.2 Ans. A. C Dasgupta Explanation: Current Affairs (Books & Authors) Q.3 Ans. B. Kerala Explanation: Current Affairs (Art & Culture) And here comes Quiz 5. Answers will be posted tomorrow evening. Stay Tuned!!! #Quiztopia #TISSNET2019

Dear Aspirants, We hope your preparation must be going in full swing!!! Today's quiz is the tribute to former PM Atal Bihari Vajpayee's work. Answers of Quiz 5. Q.1 Ans. B. River Sutlaj Explanation: Nathpa Jhagri Dam is built on Sutlaj River in Himachal Pradesh in 2004. (Geography) Q.2 Ans. A. Reconstruction Explanation: Current Affairs (Economics) Q.3 Ans. A. Assam Explanation: The Barak Valley (Ishan Banga) is a valley located in the southern region of the Indian state of Assam. (Geography) And here comes Quiz 6. Answers will be posted tomorrow evening. Stay Tuned!!! #Quiztopia #TISSNET2019

#TISS GK

#TISS GK

Dear Aspirants, We hope your preparation must be going in full swing!!! Answers of Quiz 7. Q.1 Ans. B. Fiji Explanation: Current Affairs (Sports) Q.2 Ans. C. Insects Explanation: General Knowledge (Taxonomy) Q.3 Ans. C. force of cohesion Explanation: Science & Technology (Physics) And here comes Quiz 8. Answers will be posted tomorrow evening. Stay Tuned!!! All the Best... #Quiztopia #TISSNET2019

#TISS GK

Hello Amigos, "Dream is not the thing you see in sleep but is that thing that doesn't let you sleep" - Dr. APJ Kalam As far as GK is concerned, start reading newspapers daily. Apart from helping you to score well in entrances like TISSNET, GK would come in handy during GD-PI prep. Stay focused. Work hard. Looking forward to seeing you all on campus next year. Btw, don't forget to have fun once in while :) ANSWERS to Quiz-8. Q.1. Ans. D Q.2. Ans. D Q.3. Ans. C Stay Tuned!!! #Quiztopia #TISSNET2019

Hello Aspirants, "The roots of education are bitter, but the fruit is sweet." - Aristotle As far as GK is concerned, start reading newspapers daily. Apart from helping you to score well in entrances like TISSNET, GK would come in handy during GD-PI prep. Stay focused. Work hard. Looking forward to seeing you all on campus next year. Btw, don't forget to have fun once in while :) ANSWERS to Quiz-9. Q.1. Ans. C. Walt Disney (Pay minute attention towards famous awards in different domains) Q.2. Ans. Neeraj Chopra (Read more about current Sports Events like Asian Games ) Q.3. Ans. B. Literature (General Knowledge Question) Here is Quiz 10. Answers will be posted tomorrow evening. Stay Tuned!!! #Quiztopia #TISSNET2019

Dear Aspirants, We hope your preparation must be going in full swing!!! Answers to Quiz 10. Q.1 Ans. C Both i & ii Explanation: General Knowledge Q.2 Ans. B. Igneous Rocks - beds and layers Explanation: General Knowledge (Geography) Q.3 Ans. A. Bodo Explanation: General Awareness (Polity) And here comes Quiz 11 which will cover some interesting quants questions. You can write answer & logic to these questions in the comment section below. Answers will be posted tomorrow evening. Stay Tuned!!! #Quiztopia #TISSNET2019

Dear Aspirants, We hope your preparation must be going in full swing!!! Answers to Quiz 11. Q.1 Ans. D 150 m Q.2 Ans. B. 10 Degree Q.3 Ans. D. 8/15 And here comes Quiz 12 which covers some interesting quants questions. You can write answer & logic to these questions in the comment section below. Answers will be posted tomorrow evening. Stay Tuned!!! #Quiztopia #TISSNET2019

#gkmojo

Dear Aspirants, Answers to Quiz 12. Q.1 Ans. C. 273 m Q.2 Ans. C. 8 : 3 Q.3 Ans. B. Rs. 9200 And here comes Quiz 13. Answers will be posted tomorrow evening. Stay Tuned!!! #Quiztopia #TISSNET2019

Dear Aspirants, We hope your preparation must be going in full swing!!! Answers to Quiz 13. Q.1 Ans. A. Vosges- South America -Block Explanation: Vosges is in France. Q.2 Ans. D. R is CORRECT; But not A Subject Area: World History Q.3 Ans. A. Austro-Asiatic Family Explanation: General Knowledge(Geography) And here comes Quiz 14. Answers will be posted tomorrow evening. Stay Tuned!!! #Quiztopia #TISSNET2019

#TISS GK

Dear Aspirants, We hope your preparation must be going in full swing!!! Answers to Quiz 14. Q.1 Ans. D. None Explanation: Both Statements are correct Q.2 Ans. C. I & II Explanation: Both are correct Q.3 Ans. B. The most comfortable distance at which one can read with a normal eye is about 50 cm. Explanation: The most comfortable distance at which one can read with a normal eye is about 25 cm. And here comes Quiz 15 which is exclusively based on Indian Polity & Constitution. Answers will be posted tomorrow evening. Stay Tuned!!! #Quiztopia #TISSNET2019

Dear Aspirants, We hope your preparation must be going in full swing!!! Answers to Quiz 15. Q.1 Ans. C. 2 & 3 Q.2 Ans. D. None Q.3 Ans. A. Prime Minister And here comes Quiz 16 which is exclusively based on Current Affairs. Answers will be posted tomorrow evening. Stay Tuned!!! #Quiztopia #TISSNET2019

Dear Aspirants, We hope your preparation must be going in full swing!!! Answers to Quiz 16. Q.1 Ans. B. September 2018 Q.2 Ans. D. National Crime Records Bureau Q.3 Ans. C. NITI Aayog And here comes Quiz 17 which is exclusively based on Current Affairs. Answers will be posted tomorrow evening. Stay Tuned!!! #Quiztopia #TISSNET2019

#TISS GK

Dear Aspirants, We hope your preparation must be going in full swing!!! Answers to Quiz 17. Q.1 Ans. B. NCTE Amendment Bill Q.2 Ans. B. India Q.3 Ans. A. Mukhyamantri Kisan Aaye Badhotri Solar Yojna And here comes Quiz 18 which is exclusively based on Current Affairs. Answers will be posted tomorrow evening. Stay Tuned!!! #Quiztopia #TISSNET2019